Les relacions estan condicionades pel context històric / social, i des de fa segles en la societat occidental preval el model de relació monògama, com una conseqüència de la religió cristiana . No obstant això, les relacions poden mutar amb el temps i adaptar-se a diferents contextos. I aixi neix el poliamor


Avui dia és cada vegada més popular el terme poliamor; i encara que aquest no és un tipus de relació per a tothom, és important saber de què es tracta, en què es diferencia d’altres termes similars (com a relació oberta) i com de saludable és per a una relació.

poliamor

Què és el poliamor?

El poliamor part de la creença que un individu pot sentir amor romàntic per més d’una persona alhora, d’aquí el prefix «Poli», que significa «diversos», i que les relacions no haurien d’estar limitades al model monògam que ha estat imposat de forma majoritària a occident. És a dir, que poden existir relacions en les quals els membres sentin amor romàntic per diferents persones alhora, sense que això comprometi de cap manera la unió.

¿Poliamor o relació oberta?

Una de les confusions més freqüents és creure que el poliamor és el mateix que una relació oberta, quan aquest no és el cas.


Al parlar d’una relació oberta, ens referim a una parella que acorda el poder tenir sexe lliurement amb altres persones sense que això involucri una infidelitat. La relació oberta es diferencia del poliamor perquè la primera està més orientada a una qüestió sexual, mentre que el poliamor és una relació sentimental entre més de dues persones.

El poliamor és una infidelitat?

Tenim la concepció que, quan es té una parella, el sentir amor o tenir sexe amb una altra persona sempre serà una infidelitat. Però això és relatiu, perquè depen del tipus de la relació i dels acords amb els membres.


Tant el poliamor com una relació oberta, ha de ser consensuat per totes les parts; perquè si una de les parts no està d’acord o no està convençuda del tot, llavors és una cosa que no funcionarà a llarg termini. Però, si totes les parts estan d’acord en que sigui una relació poliamorosa, el sentir atracció sexual i emocional per una altra persona no ha de ser considerat una infidelitat.

El poliamor pot portar malentesos?

I tant que si. Per això és important que abans d’acordar viure una relació poliamorosa, les parts involucrades sàpiguen el que estan fent, i que no es tracta de simplement un joc. Es tracta d’una responsabilitat emocional amb diverses persones, que requereix d’una visió particular de la vida que no tots tenen.

El poliamor és per a tothom?

La veritat és que no. Tenir una relació amorosa amb una persona és una gran responsabilitat, que molts no es prenen seriosament. I quan és una relació de més de dues persones, aquesta responsabilitat augmenta. I mentre que per a alguns pot resultar natural, per a altres pot ser totalment inaudit.

Pots seguir llegint més post com aquest al  blog

Fins aviat

Lorena Callau

Comparteix
Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.