El bon vi millora amb els anys; el mateix hauria de succeir amb la vida i les experiències viscudes. No obstant això, no és el que normalment succeeix, especialment quan ens referim al sexe, on a partir de certa edat es converteix en un tema tabú a conseqüència de la menopausa i a l’andropausa.

Com aquí estem per parlar sense tabús de les coses, avui parlarem una mica sobre aquesta etapa de la vida, el seu efecte en la vida sexual, i com portar-lo de la millor manera possible.

Què són la menopausa i l’andropausa?

La menopausa és l’etapa en la vida d’una dona en què el seu cicle de fertilitat ha acabat, i per tant es deixa de tenir menstruacions. Això passa perquè els ovaris deixen de produir estrogen i progesterona. Això pot succeir entre els 40 i els 50 anys, i genera un canvi molt significatiu en la vida de la dona.

Pel costat contrari tenim l’andropausa, que es produeix en l’home. A diferència de la menopausa, no és una cosa que pateixin tots els homes, però si pot presentar-se també entre els 40 i 50 anys, manifestant-se gràcies a una baixada en la producció de testosterona.

Sexe en edat avançada

Es considera generalment que quan una persona ha aconseguit certa edat, o quan ha entrat a l’andropausa o menopausa, ja no hauria de preocupar-se per la seva sexualitat. Tanmateix això és fals, ja que en tots dos casos, es pot continuar tenint desig sexual, i també es pot seguir mantenint relacions sexuals.

El que passa és que entre els efectes de tots dos hi ha la disminució del desig sexual. En el cas de les dones, ens trobem amb sequedat vaginal, manca de desig i dificultat per excitar-se. En el cas dels homes, ens trobem amb disminució del desig, disminució de les ereccions o disfunció erèctil.

Per sort, aquests efectes adversos poden ser controlats, permetent que es porti una vida sexual sana i plaent.

Alguns consells per al sexe durant aquesta etapa

Consells per a la menopausa de les dones:

Com el desig sexual va en disminució, s’ha d’alimentar. Ja no serà tan senzill, i serà una cosa que s’ha de treballar conscientment. Provar coses noves, aprendre més sobre l’erotisme, la masturbació, entre altres aspectes poden ser grans aliats en contra del baix desig sexual. I contra la sequedat vaginal, un aliat molt important seran els lubricants, que ajudaran a una penetració més plaent.

Al mercat hi trobem molts tipus de lubricants de silicona, que a diferència dels lubricants de base d’aigua mantenen la lubricació constant

Una dieta equilibrada i exercici serà de molta utilitat per a mantenir-se sans i amb ganes de seguir practicant sexe

Consells per a l’andropausa de l’home:

Els millors aliats per combatre l’andropausa són l’exercici i la dieta equilibrada. Perquè hi hagi ereccions saludables, el cos ha de poder bombar sang cap al penis, el que es fa difícil amb l’edat i amb els mals hàbits. De manera que abans de fer servir pastilles com la Viagra, és més recomanable fer exercicis cardiovasculars i tenir una dieta equilibrada. Veuràs com canvia el teu acompliment sexual en cuidar el teu cos.

D’altra banda, s’ha de fer un treball conscient per trobar el desig, i l’experimentació pot ser una gran aliada. Juga amb uns preliminars diferents que ajudin a estimular-te els sentits

Contra la disminució del desig, disminució de les ereccions i disfunció erèctils també hi ha molts de productes especifics a la nostra tenda online que t’ajudarán a millorar i controlar la situació

Visita la nostre Sex Shop fent clic aquí

Conclusió

Tot i que la menopausa i l’andropausa poden disminuir el desig sexual, no per això cal que la vida sexual acabi. I amb un esforç conscient, i molt d’amor, es pot gaudir d’una vida sexual plena, fins i tot després de certa edat i fins que el cos aguanti


Si t’ha agradat aquest article i vols llegir-ne més, et recomanem visitar el nostre blog fent clic aquí

Gràcies per llegir

Comparteix
Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.