És molt habitual l’ús de la saliva com un lubricant durant les relacions sexuals. Aquesta pràctica és tan coneguda que s’ha convertit en un mite molt cregut. Podem veure en pel·lícules per a adults que molts actors utilitzen la seva pròpia saliva com lubricant abans de la penetració. No obstant això, neix el gran dubte… és cert que la saliva serveix com a lubricant íntim?

És possible que la realitat sigui una mica diferent al que pensem. Avui t’explicaré la raó per la qual utilitzar saliva com lubricant durant un acte sexual, no és una bona idea.

Realment serveix la saliva com lubricant íntim?

És molt comú que l’ús de saliva resulti natural i fins i tot molt excitant per als involucrats en l’acte. Part d’aquesta idea sobre l’ús de la saliva prové de la normalització d’aquesta pràctica, generalment vista en la pornografia.
Però la saliva sols humiteja una mica la zona i no compleix la funció de lubricant. Això es deu a la seva composició del 98% d’aigua, el que vol dir que s’asseca amb rapidesa. Tampoc suavitza la fricció entre les pells perquè l’aigua no crea cap tipus d’oposició, a canvi, és absorbida per la pell.
És cert que hi ha lubricants de base aquosa, recomanats específicament per a pràctiques que no incloguin el sexe anal. No obstant això, aquests lubricants íntims contenen altres compostos que fan efectiva la seva funció com a lubricant. Tot i així, aquest tipus de lubricants han de ser aplicats constantment perquè s’assequen molt ràpids.

Existeixen perills al utilitzar la saliva com a lubricant íntim?


Alguns estudis s’han realitzat a la recerca de respondre aquesta pregunta. S’ha demostrat que l’ús de la saliva com lubricant íntim, augmenta les possibilitats de contraure MTS. Especialment a través del sexe anal.
Els riscos van més enllà fins i tot d’una malaltia de transmissió sexual. És possible contagiar-se de diferents malalties que es propaguin a través de la saliva, com el “Covid19”

Per això sempre és recomanable evitar el contacte oral entre persones no convivents, a excepció que aquest contacte sigui amb protecció.

Aquests són algunes dades sobre els diferents lubricant

Lubricant a base d’aigua:


Es poden utilitzar durant el sexe oral.
S’assequen ràpidament.
No es recomanen per al sexe anal.
No danyen els preservatius.
Fàcil de netejar.

Lubricants a base d’oli:


Una mica difícils de netejar.
Serveixen per a massatges eròtics.
Poden afectar el pH.
La seva durada és prolongada.
No es recomana usar-los amb preservatiu.

Lubricants a base de silicona:


Són de llarga durada.
No s’han d’utilitzar amb joguines sexuals.
Poden usar-se sota l’aigua.
No danyen els preservatius.

Al nostre sexshop trobarás una gran varietat de lubricants per a escollir el que més s’adapta a les teves necessitats

Sex Shop Los Juguetes de Lorena Callau


Espero que aquest article hagi estat principalment informatiu i t’inspiri a abandonar mals hàbits. Encara que algunes coses ens resultin excitant, és important protegir-nos i protegir la nostra parella per evitar males estones. No t’oblidis que pots aconseguir més articles similars a aquest, entrant al meu blog.


Gràcies per llegir!

Comparteix
Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.