Mites freqüents sobre els preservatius

with No hi ha comentaris

En ple segle XXI és difícil pensar que algú no sap a què ens referim quan parlem de preservatius. I és que aquest mètode anticonceptiu és el més difós, com també el més útil, no només per evitar embarassos, sinó també la transmissió d’ITS. Però, malgrat la seva àmplia difusió, encara avui en dia hi ha molts mites freqüents sobre els preservatius. Mites que serveixen d’excusa a molts per deixar d’usar-los. Per això avui us parlare d’alguns mites freqüents sobre els preservatius juntament amb la seva respectiva veritat.

No és un mètode de protecció segur

Fals. Els preservatius són el mètode anticonceptiu que millor protegeix de l’embaràs. A més de que són l’únic mètode anticonceptiu que protegeix contra les ITS. Per tant si és un mètode segur, i molt, probablement el millor mètode de protecció.

Els preservatius es trenquen fàcilment

Els preservatius només es trenquen fàcilment en casos específics. Per exemple, es trenquen fàcilment quan ha passat la seva data de caducitat. Quan són guardats en un lloc inadequat, com la cartera. Es trenquen fàcilment quan es col·loca més d’un preservatiu i quan fas servir un preservatiu que no és de la teva talla.

Tots els preservatius són iguals

No. Tots els preservatius són diferents. Hi ha diferents talles (depenent del llarg i ample del penis) com també diferents sensacions, sabors, textures, entre altres coses. D’altra banda no solament hi ha preservatius per a homes, també n’hi ha per a dones. Fins i tot hi ha preservatius per poder realitzar sexe oral a una dona.

No cal utilitzar preservatius per al sexe oral

Tot i que és cert que la dona no queda embarassada amb el sexe oral, segueix sent necessària la protecció durant aquest tipus de pràctica perquè també es poden transmetre les ITS. El mateix succeeix amb el sexe oral a una dona, perquè també es pot contraure una ITS amb el contacte de la boca amb la vagina. Per sort, per al sexe oral existeixen preservatius de sabors.

Dos preservatius signifiquen major protecció

És un mite àmpliament difós que per a major protecció cal fer servir dos preservatius alhora, un sobre un altre. I això, a més d’innecessari i incòmode, és perillós. Perquè la fricció entre el material de tots dos preservatius pot generar que un dels dos es trenqui, com també la irritació al penis o la vagina.

Els preservatius no són per usar-los en una relació estable

Hi ha multitud de mètodes anticonceptius, i cada persona decideix com utilitzar-los. S’ha difós el mite que, si fas servir preservatius amb la teva parella estable, és perquè l’enganyes o perquè no hi ha confiança. Però la veritat és que els preservatius són la millor manera que hi ha de protegir-se. Perquè hi ha malalties de les quals el portador no s’assabenta fins passat molt de temps. I d’altra banda és la millor forma de cuidar-se de l’embaràs.

El preservatiu fa que es perdi tota la sensibilitat

Això és una veritat a mitges. És cert que alguns preservatius, pel gruix del material, poden fer que es perdi la sensibilitat. Però hi ha altres que estan fets precisament per emular la sensació sense preservatiu algun.

Espero que aquest aclariment dels mites freqüents sobre els preservatius ajudi a que es promulgui encara més el seu ús.

Necessites fer una compra de preservatius? A la meva tenda en trobaràs un ampli catàleg.

Comparteix
Share

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.