Al Regne Unit, un grup compost per tres adolescents, van aconseguir crear preservatius capaços de detectar diferents malalties de transmissió sexual. Tal invent ha commocionat el món i moltes són les empreses interessades a fer rendible aquest invent. L’objectiu és produir a gran escala aquests preservatius per a venda comercial.


Avui t’explicaré una mica més sobre aquest preservatiu, denominat preservatiu semàfor, pel seu canvi de color al l’detectar diferents malalties.


Preservatius detectors de malalties

preservatius

Aquests joves estudiants de la prestigiosa Acadèmia de Londres Isaac Newton, han creat una forma diferent i totalment radical de descobrir aspectes de la nostra sexualitat de forma immediata. Doncs aquests condons lluminosos són capaços de detectar ETS (malalties de transmissió sexual) al entrar en contacte directe amb els fluids genitals.


Aquests condons contenen molècules reactives, capaços d’identificar bacteris a l’entrar en contacte amb elles. Un cop es doni el contacte amb genitals que posseeixin bacteris o virus de malalties de transmissió sexual, el preservatiu canviarà de color, com una tira reactiva, identificant els bacteris o virus que es troben a la zona. El condó reacciona a quatre malalties, canviant a quatre diferents colors: Verd, groc, blau i violeta.


Verd – Clamidia
Groc – Herpes
Blau – Sífilis
Violeta – Virus de Papil·loma Humà (VPH)


L’objectiu d’aquests preservatius, a més de constituir un mètode de barrera eficaç, és que siguin una manera simple de detectar malalties. D’aquesta manera es podrà iniciar un tractament d’hora i evitar complicacions. A més d’evitar la propagació de malalties a causa del desconeixement del pacient infectat, són una bona forma d’ajudar a les properes generacions a fer front a les MTS.


Aquest preservatiu va ser creat perquè les persones poguessin sentir-se més segures i capaces de prendre acció immediata en la privacitat. Sense l’exposició pública i sense la necessitat de procediments que resulten aterridors.

Les MTS segueixen estenent-se

Qualsevol diria que, gràcies a l’educació sexual i els mètodes de prevenció, les MTS començarien a disminuir. No obstant això, segons les estadístiques, aquestes malalties segueixen en alça, especialment el VIH i VPH. Els tractaments han avançat en gran mesura, però la proliferació, especialment en joves, sembla no frenar. El que resulta molt alarmant en ple 2021.
És per això que no hem de parar en la lluita contra aquestes malalties que cada dia resten més vides humanes. L’educació, conscienciació i l’avanç de la medicina s’han d’utilitzar per aconseguir resultats positius en la lluita contra aquestes malalties.
Per això, encara que els preservatius detectors de malalties de transmissió sexual encara no estan disponibles al mercat per a la seva lliure compra, hem de fer sempre ús de mètodes de barrera per prevenir possibles contagis.


El sexe segur és molt important per a protegir-te a tu i a les teves parelles. Mai oblidis protegir quan intimis amb una persona, a més visita un metge anualment per fer-te proves de MTS. D’aquesta manera es poden detectar i tractar a temps malalties que poden arriben a comprometre la teva vida.

Espero que aquest article hagi estat informatiu i del teu grat. No dubtis a mirar el meu blog per descobrir més articles de sexualitat, especialment fets per a tu.

Gràcies per llegir!

Comparteix
Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.