Pensar en una primera cita pot ser motiu d’estrès i preocupació: volem que tot surti el millor possible, donant una bona impressió; doncs la primera impressió és probablement la més important. És per això que pots dedicar temps a triar on serà la cita o com et vestiràs, com també altres aspectes.


Però potser el més important en una primera cita és la conversa; el que diràs per captar l’atenció de l’altra persona i començar a generar llaços afectius.


És per això que avui t’explicaré què pots dir i què no en una primera cita:

Que NO s’ha de dir en una primera cita

Encara que moltes vegades s’aconsella ser el més espontani possible en una primera cita, també és cert que hi ha temes que en comptes de donar una bona impressió de tu, només faran que la persona amb qui estàs compartint en moment, senti incomoditat i vulgui anar-se’n.


Temes que millor no toquem

Evita la política i la religió

Encara que tots dos puguin ser temes apassionants, cal saber que la política i la religió són els dos temes més controvertits que existeixen. A menys que tinguis la sort de trobar-te amb algú que casualment comparteix les teves opinions, podries acabar en un interminable debat, que més que generar una bona primera impressió, generarà hostilitat i incomoditat. Així que tracta d’evitar aquests temes.

NO parlis de la teva ex

Aquesta és una de les formes més fàcils en que pots donar-li una mala impressió. Perquè al parlar de la teva ex, no importa si bé o malament, pràcticament li estàs dient que no has pogut superar aquesta relació, i més encara, parlar d’una relació passada en una primera cita pot incomodar molt a l’altra persona.

Evita parlar de sexe

Aquí cal fer una excepció. Perquè no és el mateix una primera cita de quedar per follar, com passa molt sovint amb les apps com Tinder i Grindr. A més es pot donar el cas que prèviament ja hagin parlat de sexe i tot marxi bé; fins i tot, es pot donar el cas que hi hagi molta química sexual en la primera trobada.
No obstant això, quan es tracta d’una primera cita, és molt incòmode parlar de sexe. Especialment dir-li a la persona les coses brutes que li vols fer.
Si tot surt bé, ja hi haurà temps de sobres per parlar sobre sexe

No parlis sobre diners

A ningú li agrada un fanfarró, molt menys algú que no fa sinó queixar-se. I dir en una primera cita que tens molta pasta (excepte si estas buscant un sugar baby) no donarà una bona impressió.
Per contra, si només et passes la cita sencera amb queixes de com no arribes a final de mes, tampoc donaràs una bona impressió.
Els diners són només un aspecte material de la vida. I si vols que algú et conegui de veritat, no hauries de parlar únicament d’aquest aspecte

Alguns temes per parlar en una primera cita

• Parla sobre les coses que t’apassionen. Explicar les coses que més t’agraden és una de les millors formes per iniciar una conversa i que et coneguin una mica. Així que pensa, què t’agrada? La literatura, les pel·lícules, viarjar, els esports… Parla-li amb el cor i escolta a la teva cita quan t’expliqui sobre el que li agrada.

• Parlar del context on us vau conèixer és un bon tema: Amics en comú? Una app de cites? Una d’aquestes tantes casualitats que té la vida? això ajudarà a fer més amena i divertida la conversa. Pots comentar alguna anècdota graciosa que t’hagi passat tenint cites online, per exemple

• Parla del què t’agrada de l’altra persona. Pots comentar-li el que et va agradar a la primera impressió o que és una persona divertida… que et sembla més atractiu / a en persona…

No sempre diem als altres el que ens agrada d’ells; i el sentir que algú valora positivament un aspecte de nosaltres, fins i tot encara que sigui un total desconegut, com sol succeir en les primeres cites, és una cosa agradable d’escoltar

Primera cita

Un últim consell

Finalment, et recomano que no tractis de monopolitzar la conversa, i que només se senti la teva veu. Escolta a l’altra persona, presta atenció a les coses que et diu, i gaudeix del moment. No tots els dies es coneix algú nou.

Espero que aquests breus consells et siguin d’ajuda. I si vols llegir més consells sobre sexualitat, pots visitar el meu blog, fent click aquí

Fins aviat

Lorena Callau

Comparteix
Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.