Respecte sentimental: Com afecta el respecte en una relació sentimental?

with No hi ha comentaris
Relacions sentimentals i respecte

Des de petits aprenem la importància del respecte i el considerem un dels principals valors universals. El mutu respecte aconsegueix que la convivència amb les persones que ens envolta sigui sana. Aquest valor va de la mà amb l’honestedat, l’amor, el reconeixement i la cortesia, sent importants per a una vida harmoniosa en parella.


En l’àmbit romàntic, el respecte vol dir comprendre i valorar a l’altra persona. La forma en què percep la vida i la viu, els seus gustos, necessitats, inseguretats i actituds. És a dir, totes les dimensions que abasta la seva individualitat i personalitat.

El respecte ha de néixer primer cap a un mateix

És un tema de gran importància, que val la pena ser explorat àmpliament per la seva gran repercussió en les relacions romàntiques i sexuals. Per això, avui t’explicaré més sobre el respecte sentimental i com afecta el respecte en una relació sentimental.

La base de l’amor sa, és sens dubte el respecte, però no podem donar allò que no coneixem. Per això, el respecte ha de néixer primer cap a un mateix.

El respecte sentimental

Com esmentàvem a l’inici, des de petits sabem el concepte de respecte. Gairebé qualsevol persona podria definir correctament què és el respecte i les seves característiques. Però en la pràctica de cada dia, no sempre és aplicat correctament. Tornant-se encara més complicat quan es tracta de relacions de parella, a causa de les grans quantitats d’emocions implicades. De vegades reconèixer el respecte sentimental pot ser difícil, i per això és possible que es cometin molts errors que atemptin contra la relació a llarg termini.

En què es basa el respecte sentimental?

El respecte sentimental no es tracta únicament d’evitar fer-se mal mútuament. Hi ha molts matisos a tenir en compte. Es tracta de buscar un respecte que permeti a la parella créixer i fins i tot convertir-se en còmplices l’un amb l’altre.


Cal tenir intencionalitat, és a dir, tornar conscients les accions del respecte. Practicar diàriament el respecte a través de la mostra d’interès als assumptes de la teva parella. Escoltar activament i anticipar les necessitats reals de l’altre.


L’empatia és un altre factor vital en el respecte sentimental. La capacitat de posar-te en el lloc de la teva parella et permetrà comprendre el seu sentir i reaccionar adequadament. Entendre què fer, què dir i què és millor no dir,

Adonar-se’n quan comets un error i disculpar-se, sense por a mostrar debilitat, perquè una relació ha de tenir suport mútuo i has de poder mostrar-te davant l’ésser estimat d’una manera íntima que probablement no mostraries a ningú més.

Una bona comunicació és important per al respecte sentimental. Parlar sense fer ús d’insults, cuidant el to i fent ús de la comunicació relacional. És a dir, utilitzar frases que li demostrin a la teva parella l’interès que sents per les seves coses i els seus sentiments.


Com afecta el respecte en una relació sentimental?

Moltes vegades relacions on l’amor és abundant, acaben malament per l’absència de respecte sentimental. Sent comú que aquestes parelles tornin i es deixin diverses vegades abans de donar-ho tot per perdut. Moltes vegades el respecte sentimental pot veritablement salvar una relació i enfortir els sentiments que ja existeixen.

Et recomano practicar activament el respecte sentimental per tenir una relació sana amb la persona que estimes.

No dubtis a visitar el meu blog per més articles interessants.


Gràcies per llegir!

Comparteix
Share

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.